۲۷ خرداد ۱۳۸۷، ۱۲:۰۸

کنترل مواد مخدر نیازمند بسیج همگانی در کشور است

بیرجند - خبرگزاری مهر: مدیر درمان دانشگاه علوم پزشکی بیرجند گفت: کنترل مواد مخدر در کشور نیازمند بسیج همگانی و اجرایی شدن برنامه های استراتژیک از سوی مسئولان امر است.

به گزارش خبرنگار مهر در بیرجند، غلامرضا ارجمندی صبح امروز در گردهمایی تخصصی ائمه جماعات مرکز خراسان جنوبی به مناسبت هفته مبارزه با مواد مخدر با تاکید بر امر پیشگیری از شروع مصرف مواد مخدر در جامعه، افزود: پدیده اعتیاد و مهار مواد مخدر در کشور تنها بر عهده نیروی انتظامی و پلیس مبارزه با مواد مخدر نیست و بسیاری از دستگاه های فرهنگی و اجتماعی نقش مهم و تاثیر گذاری در این زمینه دارند.

وی با بیان اینکه متاسفانه سن شروع مصرف اعتیاد در کشور بین 20 تا 30 سال است، اظهار داشت: همه افراد جامعه به خصوص نسل نوجوان و جوان در معرض پدیده شوم اعتیاد قرار دارند که انتظار می رود خانواده ها در این زمینه با ارتقاء آگاهی های خود هوشیار باشند.

مسئول پیشگیری و درمان اعتیاد دانشگاه علوم پزشکی بیرجند خاطرنشان کرد: مسئولان باید برای مهارتهای زندگی در بین آحاد مختلف مردم به خصوص خانواده هایی که راه و روش برخورد با مشکلات را نمی دانند و به سمت و سوی اعتیاد کشیده می شوند، برنامه ریزی کنند.

ارجمندی از اجرای برنامه های مختلف در سطح استان در سال پیشگیری از اعتیاد به مواد مخدر خبر داد و خاطرنشان کرد: همه مردم جامعه در راستای امر پیشگیری از اعتیاد به مواد مخدر باید پلیس را یاری کنند.

وی با اشاره به اینکه خراسان جنوبی در اولین خاکریز جبهه تولید مواد مخدر از جهت نزدیکی به مرز افغانستان است، اظهار داشت: با این وجود این استان نسبت به سایر استانها از وضعیت خوبی برخودار است.

به گفته وی باید برای جوانان فرهنگ سازی شود گرچه دولت مسئولیت سرمایه گذاری های کلان را برععهده دارد اما جوانان مسئول سلامت خود هستند.

وی در خصوص شناخت و مضرات انواع مواد مخدر یادآور شد: حجم مواد مخدر در گذشته زیاد اما کم خطر تر بود و کشف آن نیز به سهولت انجام می گرفت اما در حال حاضر روز به روز از حجم آن کاسته و پر خطرتر می شود که این امر وظیفه پلیس را سنگین تر می کند.

ارجمندی از فعالیت 15 درمانگاه متادون و مرکز دی. آی. سی در سطح استان خبر داد و افزود: این مراکز تعداد چهار هزار و 31 نفر مددجو را تحت پوشش دارند و تاکنون در درمانگاه های تحت نظارت دانشگاه علوم پزشکی بیرجند و قاین تعداد 200 نفر به طور کامل مصرف مواد مخدر را ترک کرده اند.

وی با بیان این که 50 درصد معتادین تحت پوشش در این مراکز کراک و کریستال مصرف می کنند، بیان داشت: هدف از پذیرش افراد معتاد در این مراکز در مرحله اول پایین آوردن مصرف و به ثبات رسیدن رفتار و آسیبهای ناشی از مواد بر آنان و سپس ترک مصرف است.

مدیر درمان دانشگاه علوم پزشکی بیرجند خاطرنشان کرد: 806 مددجو در واحدهای متادون بیمارستان امام رضای بیرجند، 276 نفر در واحد متادون بیمارستان شهدای قاین، 423 نفر در واحد متادون بیمارستان نهبندان، 338 نفر در مرکز گذری سلامت دانشگاه علوم پزشکی بیرجند تحت پوشش درمان هستند.

کد خبر 700083

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha